..för framtids segrar!

Peppen inför VASALOPPET! The one and only. Imon. Någon påminde mig nyss igen..någon som säkert inte kommer vara jätteglad för att jag ska upp i ottan och bänka mig..spritta upp o väcka tiiidigt. Är nämnligen på ett ställe där det finns tv. För en gångs skulle: tv-tjohooo!
(Bak)valla o blåbärssoppa hitåt tack!

Lägger in detta inlägg under kategori Besök. Har ingen kategori som handlar om sport. Koooonstigt vaa??

Håkan i högform!Igår var vi så på plats. På något som kändes som Behrn arena i mysvariant. Bland Håkan Hellstöm wannabies och glada miner. Bland sådana som gillar leopardmönstrade tights och sådana som dräller färskpressad juice runt sig. Under ca 2 timmar var vi leende sjungande hoppande stutsande hojtande skrattande vinkande viftande igång. Hjort är gjort. Hääär eee vi!
I tillägg till sången som jag just nu intar på repeat..snälla Håkan bränn inte ner Stockholm..precis sett en härlig uppvisning i ljuvliga bilder från den vackraste hufvudstaden..även det på repeat. Och mer..ingenting är för sent. Iaf är det aldrig för sent för kärlek. Även för världens bäste Bernt..ler.

På repeat: Håkan H - För sent för Edelweiss


Till för ossHåkan Hellström - För sent för Edelweiss

Ce matinSmoothies. Te. Juice. Macka. [shot-bhuu-leh]. Make Smoothies not war. Dagens o gårdagens kök: i Örebro. Denna gången kan även jag vara med och ta åt mig av äran för tillagandet. Frulle. Gillar att "laga" frukost. Min insats bestod i att sila tet. Tet.

På repeat: Radio. Radion har visst kommit till Pennybridge också. Känns stort.

Hier


Hjälmaregös med sparrisrisotto och hummerskum - touché! Jag var bara tvungen att säga det. Så imponerad över våra kokkonster. Eeh. Våra. Eeh. Eller deras. Jo. Deras. Så!

På repeat: Håkan

SparristapetenThis is the place! We are in Håkan-heaven och vi kommer överleva för vi har mat! Nu är det middagsbestyr. Att jag bloggar? Oj. Det finns fantastiska kockar som mer än gärna tillagar och då är jag mer än gärna fabulöst underbar sällskapsdam istället. Njutning! Har jag sagt det förut? 

Tar dock INTE tillbaka att min kyl var välkyld för någon vecka sedan. Men det var iofsig då det..nu finns där enbart..vitaminer.

På repeat: Fortfarande ingen repeat men en härlig salig blandning av Ni förstår nog vem

Svårt?!

Nån sa "Res med så lätt packning som möjligt. När Du har lärt Dit resa lätt har Du lärt Dig att leva lätt." Vettigt tycker jag. Mycket. Men egentligen..leva lätt? Inte tungt? Som i vikt?? Enkelt? "Allting blir lättare med körkort" står det på en körskola jag ibland passerar leende. Det tycker jag är roligt. Väger saker och ting plötsligt mycket mindre när man fått körkort? Hoho. Förlåt för att jag har tråkig humor. Grattis!

Fäll ner kära Du!Hahahaaa! Jag knäcker mig! Finns det inga soppåsar på detta tåget?? Things till max och inget eluttag heller! Häääärreguud! Vad ska det bli av mänskligheten?!  Och oss? Om vi nu inte tillhör den normala delen av denna folksamling. Mänsklighet. Min dator far fram o tillbaka mellan J o mig. Grabben i sätet framför kom på att han skulle softa. Relaxa. Han fällde ner sin stol. Jag fick ett bord i min haka. Nästan. Kontrade med att dra ner rullgardinen. Han får den i huvudet. Fast jag har det bättre än honom för jag kan pallra upp med alla våra scarfs och halsdukar på min mage. De håller le ordinateur på plats. Och jag är Livsnjuterskan. En livsnjuterska som just nu håller minen och ler. Och äter Zoo. Och ler. Och lyssnar på Håkan såklart. (Dagens konstaterande: Vi får inte glömma att gå av sen!!)

Tänkt på repeat: Håkan Hellström - Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är Din
(Ingen repeat idag..nonono..delar örsnäcka med J..hm! Ler!)

H.HHåkan Hellström - Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är Din

Vid Din sida

Omygod! Omaha! Big moment! Ikväll är Uffe nära. Inte nära mig rent fysiskt för jag är nån annanstans men ändå nära. Premiär. The First Night. On stage. Omaha 2009 är här. Nu gäller det att njuta av sekunderna. Alltid. Göteborg. Skandinavium har den stora lyckan och äran ikväll. Så eee deeee!

Vet Ni vad jag har lust till just nu? Vandra i Uffes fotspår på Söder..då hade jag tänt fyra ljus i Katarina kyrka. Eller två.

På repeat: U.L - En fri man i stan


Allt jag saknat det har vaknatUffe - En fri man i stan

Liv i 170Kom just hem från jobb. Nu: Äta sötmandel Diska Kolla-sig-i-speglen Handtvätta Rycka i biljetter Måla naglar Hålla koll på vad Lasse Kronér gör på Frölundamatch Booka Tänka Prata i mobil Kolla mailen Njuta-äppelblommen-i-vas Lyssna på Cat Flänga fram väska Äta ännu mera sötmandel Inse att Uffe e i Götet imon Va oplanerad i sin planering Slentrian no is Ta på varm tröja Hitta mobilladdare Plocka bort strykbräda Va nöjd Räcker-det-sova-två-timmar-på-en-natt-? Nynna Blogga Läsa Längta Prata ännu mera i mobilen Sms:a Packa Le.
Va redo. Alltid redo.

Tänkte även: Dammsuga (dammsugarens dag??) Laga-middag-för-helt-kompani Boka biljetter Jobba lite mer Tvätta håret Handla mat Laga jacka. Men nej. Imon. Grattis till imon!
Va redo imon. Alltid redo.

På repeat: Cat Steavens - Oh very young

Dancing on this earthCat Steavens - Oh very young

Gröna linjen

Har funderat på varför inte tuben fixar repeat-funktion. Vi undrar. Efterlyser. Längtar. Till och med suktar. Så! Under tiden njuter vi av Lalla..och trycker själva igång..om och om..och om..och om igen. Någon som tycker det är tur att jag enbart bor med E? Hm. Håller med blåmusslan..Grattis till E..ler!

På REPEAT: Lalla Hansson - Anna och mej

Hansson och mejLalla Hansson - Anna o mej

Häääej-häääejFått en ny arbetskamrat. Kollega. En Vän. Om jag är effektiv så är han supereffektiv. Ser lösningar på allt och är ständigt ett steg före. Att han som bonus är en fena på datorer gör att min vardag är dubbelt lyckligt lottad! Har tex nyss lärt mig knappen Print Screen..en helt niiiii väääärld. Sagt att jag bloggar fast att jag vet att han nog tycker det är en rätt meningslös syssla..ler. Fick iaf svar på tusen snabba frågor ang pinga..html..och annat spännande. Är man Vän med webbvärlden så är man. Han gör lathundar för att snabba på processer. Han räknar med ett leende. En sekund här en sekund där..en möjlighet att tjäna in hela veckor till slut! Kvalitetstid o humor i tillvaron..we like. Tummen upp..på repeat..fra stolsmannen o mig!

På repeat: Filip o Fredrik - Lit de parade för Micke Persbrandt

Ej silver eller brons..Filip o Fredrik - Lit de parade för Mikael Persbrandt

Allt i lås!Min skomakare. Jag säger bara min skomakare. Tänk om alla i serviceyrken var som han. Där är inget några problem. Jag drar sönder ett blixtlås då och då. En stövel hit en stövel dit. Jag rycker på axlarna. Han rycker på axlarna. Ser honom arbeta bakom högar av skor och är orolig att han sliter ut sig. Efter att jag frågat tre gånger så att han säkert inte jobbar ihjäl sig om han ska ha bootsen fixade inom ett dygn så skakar han bara på huvudet och ler. Kommer ALLA dessa skor vara klara redan imorgon?? Han vet vad jag heter. Hans fru vet vad jag heter. Mitt visitkort ligger ständigt på hans arbetsbänk under några läderbitar. Han har mitt nummer redo så han kan ringa när det är klart. Denna..och nästa gång. Men han har redan lovat. Pjucksen är färdiga demain. Jag är imponerad. Blixtlåset på plats. Kortet där det ligger.

På repeat: Winnerbäck - Åt samma håll

Lust!Winnerbäck - Åt samma håll

Som..marängÅååh Du vackra! Fastän att det var på våren ser det ut som en himmelsk sommaräng och när jag förra året såg detta blomsterhav ville jag kasta mig i det (men kanske inte så lämpligt på Norra kyrkogården i Lund??) och bara ligga på rygg o andas in sköna dofter. Samtidigt ville jag absolut inte ens råka trampa på en enda liten levande stilig varelse som stod där och neg för mig. Peppen peppen! Tittar noga på ängen o verkar nästan tro att det är en 3D bild så mycket stirrar jag. Vill. Maj. Nu. Okej..tillbaka till ämnet..pingstliljorna sträckte på sig och nådde högst..vilka är de andra små glädjespridarna tro? Någon lyckligt blomsterkunnig Vän som kan veta? Säg?

På repeat: Alla vi barn i Bullerbyn

L B A L B o OAlla vi barn i Bullerbyn

Aujourd´hui. Soleil.Klart. Prêt. Done. De två på riktigt levande varelserna hos mig gjorde jobbet..jästen o jag..ler. High five!

Frisören har dragit ner sina markiser maximalt. Ser bara några decimeter av dem. Midjehöjd.
1. De gillar inte sin granne..hur man nu skulle kunna tycka illa om mig..blinkar med ögat
2. De leker kurragömma med verkligheten utanför
3. De känner sig mer mystiska när man bara ser ett klipp här och där..frisören myten legenden?
2. De Har dragit ner dem för den extrema (!) solen som varit idag..nja..lite vardaglig anledning..men okej
Värme och sol i ansiktet denna härliga måndag. Om man gått åt rätt håll. Strossar enbart åt det hållet när jag är ute. Rätt håll. På solsidan och mot solen. Man kommer långt så men man kan få lite smärre problem när man ska returnera. Vårpirr samtidigt som jag nynnat på en lite höstlig sång hela dagen. Den som tipsade mig om den värmer dock mitt hjärta långt mycket mer än solen. Så!

På repeat: Trasten..today the trast..still the trast

VittÅter kommit på att mandelmassa är väldigt bra mat och är produktiv ikväll. Mjöl upp till armbågarna gör att jag inte kan skriva mer utan att gegga ner hela tangentbordet..

Det är en stor dag idag. Stor kväll ikväll. Har precis blivit mentor till någon som just nu borrar ett hål i sin dörr.

På repeat: Ola Magnell - Trasten

PiiiiiipOla Magnell - Trasten

Häääärreguuud!

Det är en helt vanlig(?) söndagskväll runt åtta och det är ingen INGEN som jobbar i frisörsalongen mitt emot..shit! Släckt. Mörkt. Stängt. Har världen gått under?? Jag den enda överlevande? Snälla snälla ge mig ett livstecken. Någon?! Nu. Iih!

Tillägg à la GötLAborg..lite humor i tillvaron såhär vid jordens undergång..
Pekar mot ett fönster där det lyser och utbrister: Där det är tänt har jag slä(c)kt.

Chez moiPlötsligt så sitter jag då där igen. Framför mitt stora svarta piano. Har haft det hos mig ett tag men inte vågat spela. Tänkt att det kanske hörs in till grannarna. Nu kunde jag inte stå emot. Tittar med kärleksfull blick på tangenterna som jag vet kan få de ljuvligaste toner att ljuda. Elfenben och ebenholts. Låter händerna vila på de vita och svarta. Sneglar på noterna..ler som mot en efterlängtad Vän. Spelar sedan helt stilla. Nästan sakralt. Klangen fyller mitt stora rum ända upp i den högsta takhöjden. Rummet i mörker förutom den lilla lampan över noterna. Drömvärld. Märker att jag faktiskt är lite i en annan värld här. Hm.

Utanför drömmarna..
Dagens insikter: Det går åt mycket mjölk i mitt hem..o det är nästan ljust ute till klockan sex! Roligt med tvättlåsnycklar som fungerar till mer än ett tvättlås i en tvättstuga.

På repeat: Vad jag just spelade på pianot. För kärlekens skull - Ted Gärdestad

Som jag i Din famnTed Gärdestad - För kärlekens skull

Vår o ErNär det är vår för mig..då kan jag läsa om våraktiviteter på de vackra skyltarna i Kungsträdgården. Då är de japanska körsbärsträden på gång. Då gör jag hoppsasteg på grus som snart är på väg att sopas bort. Funderar en del på det här med bloggning..det har en benägenhet att genomstråla hela livet. Vardagsbetraktelser blir med ens blogginlägg i huvudet. På en sekund. Hipp happ! Som när jag stod vid den här skylten och nästan såg en ung Lundell komma ner till Kungsan från sitt Vita Bergen. Mitten av maj. 1971. Uffe 21 år. Alternativ stad in action. Almstriden. Min kamera får numera jobba..tankarna bestämmer själva var de vill vara. Lever bloggande människor såhär? Eller är det enbart jag..ler..och kanske Bernt?

På repeat: Bernt Staf - Familjelycka (live från Kungsträdgården mitt i Almstriden)

B2Bernt Staf - Familjelycka (live från Kungsträdgården mitt i Almstriden)

ItalianoSäger bara radio i mobilen. Härliga radio i mobilen. Dessa nymodigheter..heh. Hm. Låg i sängen igår och lyssnade. P2 Live Opera. Verdis Macbeth. Mäktiga och smäktande toner omvartannat. Kom på att det är skönt med radio. Kom också på att det finns radiopratare som inte är riktigt så commercial som annars matas ut. Efter fyra akter berättade en lugn o skön röst för mig om verket och dess..iofsig..totalt otursförföljda uppsättningar genom tiderna. Kaos! Både sångare och publik som dött knall fall. Det som hände igår var att rökmaskinen gick sönder..någons instrument i orkesterdiket sprack och radiosändningen bröts för ett tag. Jag har kollat..det finns fortfarande biljetter kvar till föreställningen på Kungliga Operan till fredagen den 13 mars. På rad 13..jepp.

Vaknade upp till ett landskap där snöplogen gjort det vita grått men inom mig är livet varmt. Titta på min kvist från äppelträdet där knopparna börjat brista. Håller med Uffe..

På repeat: U.L. - Om det här är vintern


B..var det bananen i muffinsen??Semmelfest. De minsta o sötaste. Mumsbitar. SÅ ska semlor vara. Inmundigade. I ett nafs. Ingen hetvägg idag. Kanske imon. Fastlagssöndagen. Är det då eller på Fettisdagen man ska äta mest semlor?? Det yr snö utanför mitt fönster. Fullkomligt vräker ner. Och blåser. Låtsas att jag är på Österlen och håller på att bli insnöad. Det hade jag gillat. Pausar ikväll. Min lediga helg. Oinbokningsbar. Fritid. Fri tid. Hela helgen är om man pratar tvärtomspråk som en enda Happy meal utan happy. Skön. Största händelsen idag förutom söte-semlan var att Livsnjuterskan har upptäckt radion. P1. Kommer bli bildad. E jublar.

För allmänt vetande finns det fortfarande en Valentinbukett med lite smått vissna blommor kvar hos Nettan. Stort rosa hjärta i plast sticker upp i mitten. 79 kr. Aldrig fel! Är Ditt hjärta mitt att rädda..?

På repeat: Tyssssst..som utomhus i mycket snö

Utan förbokningBokrea tis 07.00. Insåg efter lite förstrött bläddrande i reakatalogen att det inte är mycket jag behöver och att jag kan fortsätta vara rik även efter rean men..så hände det. Memoarer o Biografier och hela min ekonomi blev med ens knäckt till botten. Måns Ivarssons praktverk om Kung Ulf för 149 kr!! Vad?? Oj. Hur många ska jag köpa? Hur många orkar jag bära? Hur många kommer de ha att sälja?? Det är för billigt för att vara sant. Ska jag rädda ett antal som jag sedan kan stå på torget och skänka ut? För att folk ska få läsa dessa härliga rader om denne Man? Kanske..har ett par dagar på mig att fundera. Annars även sugen på att köpa Hör bara hur Ditt hjärta bultar i mig av Bodil Malmsten. Väldigt sant.

På repeat: Fortfarande Uffe..egentligen alltid Uffe

TetInnedag idag. Bakdag. Ser hur bittra människor slirar runt i slasket utanför medan jag är inne i värmen och ljuset och önskar att man kunde fotografera doft. Mmm. Först ut: Scones. Mycket för att det är ypperligt gott men ännu mer för att jag vill inspirera en Vän till hur enkelt det kan vara att svänga ihop några till tet. Just tet. Även för oss mästerkockar. Har man tröttnat på annat bröd..taradatataaa..scones kommer som räddningen! We fix:

Scones - 2 pers
Ingredienser:
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g margarin
2 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en plåt (eller lägg ut bakpapper på en plåt). Blanda mjöl, bakpulver o salt i en större skål. Finfördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna. Tillsätt mjölken o arbeta på direkten samman degen med slev eller träsked. (Gillar när står träsked i receptet..känns lite avancerat på nåt sätt..hm) Dela degen i två delar. Lägg delarna på plåten och tryck med mjölad hand ut dem så de blir två runda kakor, ca 1 1/2 cm tjocka. Tryck ner en gaffel som ett kors i varje kaka så att de blir i vardera fyra delar och tryck även ner gaffeln lite hit o dit så det blir lufthål i kakorna. Grädda genast i mitten av ugnen i ca 10 min. "Ät helst scones nygräddade". Jepp. Till dessa varma läckerbitar serveras tet. Och gärna kall mjölk också. Nu ringde E med recept på släta bullar. Hon hade det i huvudet..jag antecknar frenetiskt. Moi i ett nötskal. Nästa projekt påbörjas..nu!

På repeat: Herr Lundell - Gå upp på klippan


Han har alltLundell - Gå upp på klippan

Sötaste raraste NiOk. Det har framförts funderingar. Eller oro kanske jag ska kalla det. Att jag inte skulle äta tillräckligt varierat. Att jag inte skulle få i mig tillräckligt med kolhydrater och proteiner. Proteiner va? Pannakor är väl uppbyggda av enbart proteiner..eller?! Jajajajaja så måste det va. Om jag är osäker på om jag har rätt? Nejnejnejnejnej.. De som framförde oron ser mig till och med ofta in action in tha kitchen. Plättar och muffins produceras samtidigt. Är inte det variation så säg! Ler..och spana in smörgåsen. Ser den onyttig ut? Nixpix..tänkte väl ändå det. Alltså. Slutsats. Summering. Kontenta. Jag är hälsan herself o äter perfekt! Vitaminer pratade de också om..man hör vad man vill höra..jag tyckte de sa nåt om vita viner..ler.

På repeat: Sonja Hedenbratt o Sten-Åke Cederhök - Knô Daj in

Neeederbird..Sonja Hedenbratt o Sten-Åke Cederhök - Knô Daj in

I mitt hjärtaVad jag brukar göra när jag är i Stockholm?? Skriv skriv skriv en lång lista..brukar Vänner med huvudstadsplaner säga till mig. Sitter utan att röra pennan. Jadu..hm! Brukar mest vara. Bara..vara. Men det är iofsig inte så bara. Ibland åker jag upp för att träffa underbara Vänner och ibland är jag enbart i min egen värld. Flanerar. Promenixar. Trippar. Går..i Uffes fotspår. Struttar runt. Tänker. Drömmer. Vandrar. Fotar. Ler. Finns till i min egen takt. Lever lugnt. I min bubbla. Njuter. Eeee...Rosendals Trädgård och Monteliuspromenaden står det till slut på pappret. Så! Hm..hm!

På repeat: Där rosor aldrig dör (ur Änglagård 1+2)

Brillorna på!Där rosor aldrig dör (ur Änglagård 1+2)

Kamrern!Tjena assistenten..jo Du förstår..det är samma visa idag som igår.. Faktiskt! Så extremt mycket sanning han bär på allas vår Cornelis och så ofantligt mycket flashbacks han framkallar. Och så härligt att träffas och känna som att det senast var igår..det gillar jag! Vänner som finns där oavsett när tiden gått..oavsett när tusentals dagar (!) passerat på olika håll. Även en snabb och enkel fika kan vara stor i hjärtat. Tack tack tack för att de stora bankpalatsen tonar upp sig just i Sthlm city och tack tack tack för att Gallerian kunde agera château för en stund. Jag behöver pengar till en fika och en macka..får jag loss en tia så ber jag att få tacka..nynnar vidare.

På repeat: Cornelis - Polaren Pär på Socialen

Nix sa assistenten..Cornelis - Polaren Pär På Socialen

Det är tåga i SJ!Ska åka till Landskrona. För min del hälften så kort väg som till Malmö. Dubbelt så dyrt. Frågade serviceman i biljettlucka inför resan. Jag såg ingen logik. Han skakade på huvudet. Finns ingen logik. Det bara är så. Nu råkar jag åka billigt inom Skåne. Tjänar jag på att åka till Malmö och sedan resa TILLBAKA till Landskrona? Vad kostar det? Eller kan jag köpa till Malmö och stiga av i stan på L? Nekande svar. Vad kostar det att rycka i nödbromsen? 800 kr. Ok..han gillade fakta. Inga leenden men fakta. Sa att jag ska räkna på det och gick därifrån..leende. Gillar deras sköna humor..den är härligt befriande..det blir ibland som ett lättsamt skämt. Det roliga börjar redan på hemmaplan..ler.


På repeat: Sophie Zelmani - Going Home


En vandringU.L. - Evangeline

6-pack (ägg)Plötsligt var jag på utflykt i ett vinterland. Min spaning efter vitsippor i vägrenen kändes med ens rätt avlägsen. På en sekund insåg jag också att jag inte har de vindrutetorkare jag borde haft..vem ansvarar egentligen för servicen av mil bil?? Oj..jag..hm. Hönornas små runda under pedalen igen! Hävdat att det är aprilväder och låtsats att det snart är maj. Våren kan vara skiftande. Mycket ombytlig. När man glatt utbrister det skakas det ibland på huvudet. Jag: Erkänn att det är hääärligt med snön och ljuset! Svar: Jo..men det borde kommit tidigare. Lite sött svenskt att svara med negativ vändning..ler. Nä..det är bättre att gå på is och ha det glatt än att gå i snö och slask..jag menade än att gå i snö och sörja! GötLAborg! Där kom det igen..ler..en gång till.

För övrigt är jag nu brevbärare på heltid och har även en extra inkomst på att jag hyr ut mitt badrum som en mindre etta. TrinettE installerad. Så!

På repeat: Nåt med CajsaStina Åkerström..blandar alla hennes låtar i huvudet och nynnar lite här och lite där..trött?

Ett klipp!Bor mitt emot en frisersalong. De är bäst. Bästa bästa för de är alltid där. Världens Vän. Lyser ständigt i deras fönster och jag hade slitit ut alla pennor jag har innanför mina väggar om jag skulle dra ett streck för varje timma de är tappra och jobbar. Vi ser rätt in i varandras rum men de brukar inte titta. De har fullt upp med hard work work. Hur mycket jag än glider förbi fönstrena i divers härliga kreationer så lyfter de inte blicken. Trodde att de var hopplösa fall på just uppmärksamhet..tills jag häromdagen sladdade fram i tofflor o morgonrock på sen eftermiddag och skulle koka gröt. DÅ. Allt ljus på mig. Häpp! We like yes..ler.


På repeat: Pause


Shabby chic..och glass!Sofiero Blomster & Trädgårdshandel, Helsingborg
På Sofiero skiner alltid den varmaste solen. Tror aldrig att jag varit där när det  varit mulet..inte ens en minut. När man strosat färdigt i parken..(fast man kan nästan aldrig strosa färdigt i en park..vill oftast fortsätta) kan man traska in i deras avdelning för sköna gröna inköp. För trädgårdsentusiaster finns här att frossa i det vackra och lite exklusivare sortimentet av växter och vackra detaljer för den prunkande oasen. Rosorna är rakt igenom en njutning och här går det att hitta lite udda specialfavoriter. Går man in i den lilla butiken är den lika mycket en installation i sig som en affär..

(Pssst! Mitt emot entrén..på andra sidan vägen vid parkeringen..ligger en glasskiosk där man kan köpa himmelskt god glass..missa inte!)

På repeat: CajsaStina Åkerström - Vänd Dig om

Den Du söker finns brevid DigCajsaStina Åkerström - Vänd Dig om

Min majFörlåt söta hunden men jag längtar..just till denna period. Även om precis var eviga lilla sekund räknas så har jag ändå lätt för att i tanken flyga iväg till just maj..Maj på Malö vackra Maj. Då börjar livet på ett alldeles speciellt sätt. Då är livet som mest..på alla sätt. Då brusar det i kroppen och då ställer själen sig vidöppen och välkomnar alla sinnen att leka i en enda stor ringdans. Då vill jag stanna tiden..då också..ler. En sekund i taget..ett hjärtslag åt gången..den som lever får se. Alla mina kollegor åker skidor. Pas moi. Hon som gör tvärtom tar ledigt v.20 istället. Mellan hägg och syrén.

På repeat: Valborgskören 2007, Umeå - Glad så som fågeln

Glad så som fåValborgskören 2007, Umeå - Glad så som fågeln

Sov på min arm..Nocturne

HandvattenbildenFör det första vill jag bara framföra det allra allra varmaste tacket till handen och dess ägare. Wow..det är inte alla som står ut med mina fotosessions..haha..lååångt ifrån alla. Att fotografen sedan skrattade så hon kiknade gjorde kanske inte saken bättre. Och att hon envisas med att inte fota utan blixt och således måste hålla kameran helt..häpp!..blickstilla..mitt i attacken. Vad hände med räkhögen och de tiotusen pappersservetterna förresten? Sacre-Coeur vid Nytorget i Sthlm blir sig aldrig likt igen.. Att jag sedan inte kunde sluta titta ut mot gatan o leta efter Uffe är en heeelt annan sak.

På repeat: Beach Boys - God only knows

But long as there are stars above YouBeach Boys - God only knows

Disch!

Lika mycket som jag tycker om spontanitet i nuet tycker jag om att planera utflykter för framöver. Klurar på vad det är jag vill med mars april o maj förutom la douce vardag. Vi har vår i luften..var har Ni Er?? Ler..hm. Känner att jag börjar bli lite FÖR influerad av göteborgsskämt..hur komma ifrån? Någon med stockholmshumor som kan parera och väga upp? Jaaaa!

 • Konstrunda i Skåne. 10-19 april. Funderar på ljuvliga nordvästra delen.
 • Pennybridge
 • L-krona
 • U.L. i Globen
 • Helsingborg o Dolce
 • Götet o änna
 • Malmoet..koooonstigt vaaa?
 • Tjöt på Tjörn
 • Nimis o klättra hej vilt
 • Österlen o dra en repa med bilen o flukta in äppelblommen
 • Möta våren i Pariii?
 • Andas in hägg o syrén tills jag nästan svimmar

Börjar räkna helger och har fått förmaningar att jag bör ha egentid varannan. Inte boka in något. VARANNAN?? HUR i hela friden ska det gå till. Då behöver våren vara sååå mycket längre än tre små månader. Dessutom är prio denna tid (och alltid annars också såklart) att bara njuta av livet. Bästa stunden på året. Även om jag vet att också tex november och december kan vara helt fantastiska. Ljuset finns där när vi släpper in det.

På repeat: Lugnet råder idag på morgonen men inne i mitt huvud hör jag Uffe stilla sjunga..Som vintern saknar våren..


Kära hjärtanes!På en sekund gick det från fredagen den 13onde till Alla Hjärtans Dag. Valentiiiiin. Änna. Tvära kast. Från svart till vitt. Eller svart till rött. Dagen då rosor plötsligt är dubbelt så dyra men det viktigaste som alltid ändå enbart är tanken. Den varma. Kärleksfulla. Alla Hjärtans har i min familj alltid även varit förknippat med bursdag och till födelsedagsbarnet bakades det i morse..(om det är ok att "i morse" är nån gång runt lunch) bärmuffins. Drog sjävfallet igång dem samtidigt som det gjordes nåt annat och denna gången var det parallellt med fixande av frukost..sms:ande..pianospel och högläsning. Intensivt kan det va. Febril aktivitet blandad med lugnaste paus. Tusen intryck. Varma tankar. Kvalitetstid på vår jord!

På repeat: Eldkvarn - Kärlekens tunga


Per Malte Lennart JonssonEldkvarn - Kärlekens tunga

Once in a lifetimeTaradatataa! Min kyl. Aldrig varit så fylld. Känner stor stolthet. Vad? Att den verkar tom? Nej nej..handlade mat för 200 kr idag. Funderar fortfarande på hur jag kunde lyckas med denna bedrift. Vet inte hur många ggr jag gått runt på ICA och funderat på om jag verkligen inte behövt nåt mer..för kommer man upp i varor för över 200 kr får man köpa läsk HUR billigt som helst. Och jag som inte ens dricker läsk. Jag är liten i maten. Överlever utan större insatser. Älskar inte att laga middagar men tycker om att baka. Varför jag har en så helt fullständigt fullproppad kyl?? Får hemligt besök i helgen. Hm. Då måste man vara redo. Fast det finns inga måsten..


På repeat: Bon Jovi - Bed of Roses


Vid pianotBon Jovi - Bed of Roses

Hos Cox Orange o Ingrid MarieHade jag inte varit trött i fötterna (tänk..JAG..trött i fötterna?! shit..måste blivit nåt fel..) hade det funnits en risk..eller egentligen inte men ändå. Var så himla sugen på att trippa in i äppelträdgården och känna mig somrig. Känna här-kommer-jag-i-mina-svepande-lätta-linnekläder-och-stora-brillor-och-ser-lagom-seriös-ut. Känna mig som en av de härliga på bild förevigade cafénjutarna från receptsamlingen signerad Monika Ahlberg..min husbibel (..efter gardener.blogg.se). Vara en del av det som för mig är bland det mest avkopplande och synonymt med lättsamt socialt. Njutit på en varmt träbänk i svalkande lund. Trotsat förbudet och traskat in i Rosendals fantastiska fruktträdgård. Vandrat in..svävat ut.

På repeat: Hard work work..en liten slinga från någon reklam på den där TVn..och jag som ALDRIG ser på TV..hur kan jag kunna DEN??

Rosa sockerbitÄr den inte läcker? Mmm.,så att jag skulle vilja äta upp den! Gillar rosa. Det är bara så. Finns iofsig tusen varianter och alla är inte lika lockande men denna..jepp! Vältrat mig i rosa idag..nästan iaf. Min blick har gång på gång sökt sig till vad bilden visar. Till slut var jag tvungen att gå fram och knäppa ett foto. Drog en lättnads suck efter det..kände att det söta var tryggat. Finns det i kameran finns det på riktigt. När jag sedan kollade in min favoritblogg och spanade på vad Slottsträdgårdsmästaren skriver idag så var också det en ljuvlig rosa dröm..även om jag innan läst att det INTE är hans favoritfärg..hm! Ler..ser Ni vad jag fotat?

På repeat: Viba Femba - Om Du blundar

Jagba EnbaViba Femba - Om Du blundar

Nedslag i min väskaGreppade med mig en ny värld innan jag åkte till Sthlm. Eller egentligen inte alls ny men av mig oläst..häärrreguud! Mitt i Frukosten insåg jag att den är alldeles för stor för att ha med på resa..på mina strapatser. Sladdrig historia modell mindre är att föredra. Passar perfekt. Får inte riktigt lika mycket muskler i armarna när läser den lilla nätta men fick gå för några dar.. Funkar i väskan o lätt att rycka upp varannan minut. Fastnade direkt. U väntar på F. Han sitter i kyrka o filosoferar. Jag satt i S:t Jacobs i Kungsträdgården. Läste. Nickade. Begrundade. En varg söker sin flock. Ständigt. Och man är väldigt rädd om sina närmaste. Ständigt. Så är det.

På repeat: Strömstedt - En kvinna och en man

H.H.Niklas Strömstedt - En kvinna och en man

Once. Så är det.Once - Falling Slowly

Fram för kärlek framför förnuftKino!! Jaaa! Benjamin Button. Otroligt liv. Födas som gammal. I en äldre mans kropp. Fall in love with little girl. Skiljer många år..utseendemässigt..men inte egentligen. Själarna desamma. Han blir yngre för var år som går. Hon blir äldre. Gillar rörig matematik. Alltid varit ett favoritämne. När det plötsligt skiljer kanske sådär 27 år på dem så blir kärleken plötsligt möjlig. Eller omöjlig. HELA 27 år ju ändå..hm i kubik! Växer dock ikapp varandra..lite överkurs där tycker iofsig jag. Kärleken har ingen åldersgräns..no klyscha. Allt enbart otroligt vackert liv.

På repeat: Coldplay - Violet Hill

Fram för fler vackra slutColdplay - Violet Hill

Ville bara säga..

..att det är fullmåne inatt. Fint..så fint.

Viktigt möteAnlände till Sthlm C i fredags. Tidig em. Lite småtrött efter att på vägen upp hamnat brevid en försäljare som inte fattade vinken när-jag-lutar-huvudet-tillbaka-och-sluter-ögonen-så-vill-jag-pausa.. Mina steg stryde mig från perrongen. Upp och ut i verkligheten. Raska steg. Såklart. Plötsligt stannade unga fröken dock tvärt. Vet inte varför..eller jo det vet jag..men ändå inte. Stod kvar ett tag och spanade..vet inte vad jag väntade på..eller jo det vet jag..men ändå inte. Log varmt och fortsatte min livsvandring..försvann ut i vimlet..med Uffe o B.K. i tankarna.

På repeat: Lundell - Hon gör mig galen

Se hur hon kastar med håret..Ulf Lundell - Hon gör mig galen

KnäsvagIbland undrar jag vad det är som gör att vissa personer, saker och företeelser påverkar oss så ofantligt mycket mer än allt annat. Hur kan en bild som denna göra mig knäsvag? Varför känner jag en nästan oemotståndlig kraft som drar drar drar i mig och säger kom hiiiit till perrongen och vänta på nästa RER. Detta är Paris och Paris är min Vän. Paris är en stor del av mitt liv. Paris är alltid med mig..i mitt hjärta..det går inte att ändra på. Paris..je t´aime!

På tal om ingenting så förföljer Eagles Hotel California mig just nu..hör den överallt. Undrar lite how come..pourquoi??

På repeat: Serge Gainsbourg et Jane Birkin - Je t´aime (moi non plus)

Hm!Serge Gainsbourg et Jane Birkin - Je t´aime (moi non plus)

I ett grää-ä-ns-land..nynnarÄr inte längre i samma behov av min dator. Öppnar den inte längre i sömnen på de tidiga morgnarna när mobilen fortfarande snoozar. Tittar inte på den var 3:e minut. Börjar inte fundera om det går 45 minuter av paus i den interaktiva världen..ler stilla. Får inte längre panik om jag inte har tillgång till internet under ett dygn. Försöker göra en massa annat. Försöker omprioritera..just nu min svåraste uppgift. Inte lätt..när man är beroende och beundrande. 

(Var just ute och "nattvandrade"..helt stilla där ute..väldigt vackert..enbart jag i världen..i ett vinterland)

På repeat: Winnerbäck - Timglas

Hitta en väg ändå..Lars Winnerbäck - Timglas

Efter 13 timmarEagles - Hotel California

Lyckade högarMärkt att jag gillar högar. Eller vetat länge. Mycket ligger väldigt bra i just..högar. Skivor..böcker..det-här-håller-jag-på-med-just-nu-papper i travar. På varannat. Fint om det ser lite lättsamt levande ut. Ej arrangerat med ändå en del i inredningen..i sammanhanget. Så att man märker att jag verkligen LEVER där jag bor men inte så att man får en bunt med något över sig när man kommer in i lägenheten. Det är kubikmeter och inte kvadratmeter som räknas i ett hem..

På repeat: Helen Sjöholm - Gabriellas sång

Leva som jag villHelen Sjöholm - Gabriellas Sång

Tjöt på TjörnSka till Tjörn! Tjohoo va härligt! Blivit lovad en resa i slutet av april..då kan vi bada också. Touché! Morgonpromenad..morgondopp..frukost på trappan..sill o potatis i skuggan vid lunch..musslor o champagne på kvällen. Vi ska bo på Klädesholmen o ständigt titta ut över havet som då inte kommer vara lika isigt som ovan. Kanske tar vi oss en svängt till Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn..om vi lyckas slita oss från barfota-liv-på-sköna-ön.. (Från denna brygga tar jag mina sommardopp..morgon lunch eller kväll. Tack Du kära kust för att Du finns..)

På repeat: A Camp - Stronger than Jesus

Do-the-hustle!A Camp - Stronger than Jesus

Nynnar..på repeat

Säg det med ett leende och med en glimt i ögonvrån..
...och ha överseende ifall nån trampar Dig på tån..
va som ett solsken i april..och vänd den glada sidan till..
ja, sääääg det med ett leende och med en glimt i ögonvrån!

Vår vår!Underbart! Varit på trädgårdsutställning! En egen. Kollat in installationer..njutit och beundrat. Varit hos min käre Far. Tittat..granskat..spanat..genom glasöga och kameralins. Solen i nacken och isigt kylig frisk (!) februaridoft omkring oss. Lever nu i Kamelians skira drömvärld och Kameliadamen gör sig påmind. Tage Andersen ploppar också upp i mitt medvetande..tänk när han var med sina ljuvliga kreationer på Hallwylskas innergård.. Våren på intågande och jag lovar att jag inte är sen att utbringa en fanfar! Det spritter i mig!

(Månen är precis lika vacker ikväll..höll just på att bli huvudperson i ett platt fall när fokuserade mer på den ljusa osten än på vart mina stövlar skulle trampa ner härnäst..ler..oj)

På repeat: Hanne Boel - Don´t know much about love

Säger som Hanne..Hanne Boel - Don´t know much about love

Yes box!

DAGENS VILL HA: B. Meeer B..
DAGENS KLÄDSEL: Lite för lite..lite frusen. Kompletterar med halsduk. Bågarna..givet
DAGENS SMINK: Sparsamt och naturligt
DAGENS FRISYR: Lång slängande historia..varannan sekund i tofs
DAGENS HÄNDELSE: Pepp 00.40-03.20
DAGENS LÅT: Känns som jag lyssnat på 10 000 låtar just idag..kooonstigt va?
DAGENS PLANER: Stort dockskåp..växtvandring..lite hard work work..lite tvätt o mycket pepp
DAGENS SAKNAD: Det finns en saknad..har jag sagt det förut?
DAGENS REPLIK: "Byrålådan är bäddad..när kommer ni??"
DAGENS SJUKA: Nix pix underbart
DAGENS DROG: Bloggar o bloggning..youtube
DAGENS KRAM: Till Far o E
DAGENS PUSS: Med tankekraft norrut
DAGENS KÖP: Oj. Inget. Kan bli en mjölk..om jag slår på stort..men bara OM
DAGENS GODIS: Smågodis..sockerbitarna norpar jag före någon hinner reagera!
DAGENS HUMÖR: Optimistiskt och balanserat
DAGENS ORD: Panikpepp

På repeat: Det snurrar i huvudet..ena sekunden nynnar jag på något och andra på nåt heelt annat..börjar bli sjuk?? J?

Kär i centrum (Kärnan..)Högsommaren kom med februari!! Ser iaf ut så med nerdragen persienn..så soligt..mm. När jag drar upp den kanske det ser ut som på bilden?? Jippi! Här hör man Sundsvall..såg en liten snutt av På Spåret..tv via datorn..fick ta del av göteborgsskämt o stockholmshumor i kubik. Tittade för att Filip o Fredrik tävlade..like. Spolade fram så programmet gick väldigt fort men log stort i omgångar. Helsingborg ja..har flera gånger i mitt liv redan varit påväg att flytta just dit. Även seriöst letat lägenhet..avbröt dock innan hyresvärdarna hann inse att de gick bet på bästa hyresgästen..ler.

På repeat: Filip o Fredrik - Lean on me

Så fint!Filip o Fredrik - Lean on me

RSS 2.0