Min VänHar i snart en veckas tid blickat mot skyn (ej sås) på kvällar och nätter. Det har varit mörkt..månen har varit som slukad av ett svart hål. Det har oroat mig.,men nu är den äntligen där! Tog en uppfriskande kvällspromenad (nattvandring?) och sken upp av dess närvaro. Jaaaa! Månen lyser på himlen och en stake lyser i ett fönster..då är mycket som det ska vara. Som ett kommatecken såg den ut..månen..då kommer den. Sant. I morgon påbörjas sista vintermånaden..hurra!

(Man kan få många vänner om man är ute ensam och går en lördagskväll..helst när man fotar i mörkret..ALLA ska kommentera. Iofsig var jag ute ett tag..gick rätt långt för att komma så nära himlen som möjligt..hm)

På repeat: U.L. - Jag saknar Dej

Det finns en saknadU.L. - Jag saknar Dej

Kom o håll min hand..En kär släktning har en simultanförmåga som vida överskrider en vanlig persons..allt kan pågå samtidigt. Tror ibland att jag fått en släng av henne när jag drar igång tusen saker på en gång. Lite här o lite där. Påbörjade muffinsbak under middagen idag. Choklad o bananlycka och muffinssmet som är den godaste smet jag vet.. De blev smarriga..kall mjölk till. Vi har bakat sju kakor parallellt en gång! Försöker vara lika duktig som henne och kunna trycka på pausknapp ibland också men det är så lååångt mycket svårare.

På repeat: Uffe - R.o.R.

Frukosten s.10 r.18-32Har kommit till CD7 bland de 14 i Under Vulkanen. Lyssnar planlöst..heh..nej. Spelar..låt 05 om och om igen. Den väcker starka känslor i mig. Den väcker minnen och den väcker lust. Har faktiskt fokuserat på den skivan i mer än en månad nu..inte kommit en tum längre. Några platta njutningar (precis som pannkakor!) ligger kvar i den mäktiga boxen som står på en stol med locket öppet..vilar sig mot mitt piano. Några ligger utspridda i lägenheten för att pocka på min uppmärksamhet när jag struttar förbi. Men nej..skiva 7 har fortfarande min totala uppmärksamhet. Den och B.K.

På repeat: Kent - Utan Dina andetag

Fastnar i Ditt hårKent - Utan Dina andetag

..Dire Straits - Why worry

PaulPaulaBra början. Helgen inleddes med pannkaksbjudning..mm..och nu..ok..det har inkommit förfrågningar. Nya glasögon är inget som bara passerar obemärkt förbi..ler. Men vilka vaaalde Du då? Hur ser de uuut? Hur bleeev Du?? Hm. Mannen i mitt Liv får assistera. Voilà! E agerar o jag fotar. Märkte att bågarna även passar till hans nya vårlook. Lite mer tuffa..lite mer hej-jag-är-arkitekt-och-har-stora-svarta-brillor. Så!

På repeat: Lasse Berghagen - En kväll i juni


Hennes kärlek var som glödLasse Berghagen - En kväll i juni

Selma LTala om att det har lagts locket på..lagts locket på ett BERG av grädde! Wow o yeah! Blev mätt av bara tanken och köpte ingen. Köpte mat istället. Middagsmat. Fast även kakor o godis är mat. Och marsipan.. Från vanliga har jag förresten gått över till fiberhavregryn. Känns dubbelt så nyttigt..om något som redan känns maxat kan vara dubbelt. Dubbelt så mätt iaf.

Förresten igen..ser på världen med nya brillor på näsan. Lyckades bestämma mig till slut och håller med den som sa att allting klär en skönhet..ler.

På repeat: Di Sma Undar Jårdi - Snabbköpskassörskan

Hureremedidå?Di Sma Undar Jårdi - Snabbköpskassörskan

Om ett tagJag är påväg att flytta till Gotland. Ja, så är det. Till östkusten. Kanske nånstans vid Ljugarn, Slite, Herrvik? Pausa vid ett charmigt fiskeläge..beundra blåelden..där hade jag trivts bra. Kusten som granne. Vattnet. Dimman. Den får vara där..bädda in och omsluta. Bjuda in till lugn tillvaro. Kärlek. Frid och fröjd. Några mil in till Visby för att handla. Fårö..en dagsutflykt till norr. Vad tror Du..vill Du följa med min Vän?


På repeat: Lis Sørensen - Mine øjne de skal se


Din varma kindLis Sørensen - Mine øjne de skal se

Vackraste resan o bästa måletOm det inte kommer ett tåg snart som tar mig på utflykt norrut så börjar jag gå. 50 mil är väl ingenting. Motion på kuppen. Även om det blir en lång resa så kommer den vara väldigt fin. Jag är säker. Den lyckliga och vackra. Ibland månne besvärlig. Men värd precis allt. Njutning. Bästa vägen och bästa målet. Alltid! Allting är en fördel.

På repeat: Uffe - Gå ut och var glad (!.....livsnjuterskans tillägg)

Livet väntar där uteU.L. - Gå ut och var glad

Inne på UtöUtö Vandrarhem
För några år sedan ägnade jag sommardagar till att båtluffa i Stockholms skärgård. Med lätt bagage (ständigt) och en båttidtabell inom lagom avstånd reste en väninna och jag runt på för oss okänd mark. Mark omsluten av vatten. Utö, Fjärdlång, Nämdö, Dalarö, Kymmendö..de vackra namnen var många och så också de charmiga Vandrarhemmen. På Utö åt vi vår utsökta allt-smakar-fantastiskt-efter-lång-dag-i-verkligheten tillagade kvällsmat på veranda med havsutsikt. Frisk luft i lungorna och lilla söta Lurgatan o semaforer inom perfekt räckhåll. (Utölimpan är god men så hård att man nog skulle kunna mörda med den..)

På repeat: Monica Z - En gång i Stockholm

Kom med mig..Monica Zetterlund - En gång i Stockholm

Leve lavendeln!Lavendel! Jag blir glad och lugn bara jag ser den. Och kommer jag nära ett hav som här..i alla bemärkelser..så håller jag nästan på att svimma av lycka. Visst är det vackert! Ååå Du milda doft och livsbejakande färg. Förlåt fastighetsägaren men jag kan inte hjälpa att jag knipsar av en liten blomma och håller den kvar i min hand. Lägger i min ficka sedan..och hittar den månader senare..torkad men aldrig förstörd. Inte Lavendeln. Denna galanta lilla blomma behåller alltid sin glans och charm. Letar i fickorna..skulle vilja finna en nu. Tack Du lilla Vän..där var Du.

På repeat: Kim Larsen - This is my Life

Cigaretten på platsKim Larsen - This is my Life

Vid världens mat..??Här står russinen där jag handlar mitt dagliga bröd. Traskar iväg dit nu o kommer stanna till just där en stund och spana extra mycket. Extra länge. Om jag väntar på någon speciell? Mmm..på någon mycket mycket speciell. Hoppas att de aldrig flyttar på dem..de står så bra där de står. Alltid. För evigt gärna. Så!

På repeat: Coldplay - Viva la Vida

Leve livet!Coldplay - Viva la Vida

Leila o jagPancakes! Lovely pancakes! Hur har jag kunnat blogga i snart 4 veckor och lyckats med bedriften att inte nämna något om pannkakor? Det som är synonymt med hela min person.. Vännerna..kom och lär mig vända i luften o kom och lär mig trixa med äggen! Var just på ICA och köpte de sistnämnda så att jag skulle kunna producera dessa platta njutningar. Där var lugna gatan. Hade hela personalens uppmärksamhet och de konstaterade att det var sån stiltje för att det var Let´s Dance på TV. De rörliga dansarna får komiskt nog Sverige att göra precis tvärtom och stå stilla. Jag konstaterade åter hur nöjd jag är att inte ha TV. Tittar på mina pannkakor istället..och ler.

På repeat: U.L. - B.o.m,

Gula tapeterU - Baby om morgonen

Det finns en saknadNär allt annat känns förgängligt och långt borta så finns havet alltid där. Med samma närhet, samma sorts vänskap och med precis samma styrka oavsett om det ligger kav lugnt eller är starkt brusande. Känn tillit till havet..det finns ständigt där som en trygghet.,och om det är svårt att alltid intala sig att allting är en fördel så är iaf havet en fördel. Modell stor. Enormt stor.

På repeat: Mikael Rickfors o Susanne Alfvengren - Som stormen river öppet hav

Livets innehållMikael Rickfors o Susanne Alfvengren - Som stormen river öppet hav

Miss Miss EIdag har jag varit rakt igenom social. Varje sekund social. Varje millisekund social. And I like it. A lot. Men nu är det ytterligheten stillhet. Har någon gång sagt att jag ser mig själv som en social ensamvarg och det stämmer väldigt bra. I stillheten ikväll saknar jag dock en fantastisk Vän som är en underbar följeslagare och på väg att fysiskt försvinna längre från mig. Inte så långt men ändå längre. Kom ihåg min Vän att Du alltid kommer vara med mig..forever!

På repeat: W - Kom ihåg mig

Kanske själv men aldrig ensamWinnerbäck - Kom ihåg mig

Så eeeee deeeee!Niklas Strömstedt - Vart Du än går

LivetÖsterlen. Ett så fantastiskt vackert namn på en så fantastiskt vacker trakt. Öppna vidder i landskap och hjärta. De som har lyckan att få ta in och älska denna del av vårt avlånga land kommer i mitten av maj få njuta den ljuvligaste äppelblom. Då har knopparna slått ut ett normalt år.. Frågan är om detta är ett normalt år (?) och kan en människa ha ett normalt år när naturen och djuren kan det?? "Som äppelträdgårdarna i maj runt Kivik.."

På repeat: Stillhet idag..paus i gamla Svedala

Väskorna (pluralis) på plats!Vet inte om Strindbergs Röda rummet har haft något med detta att göra men igår hade vi egen premiär i ett annat Red Room. Skön utekväll med avslappnad stämning. Bartendern ordnade med goda drinkar o musiken var relaxed. Kanske hade DJ´n kunnat vara ännu mer relaxed om ett visst Uffe-fans inte varit framme och önskat Lundell låtar stup i kvarten. Den skivväljande ynglingen log och skakade på huvudet. Det fanns inte på hans repertoar. Jag förstår inte varför.

På repeat: U - En eld ikväll

För Din Vän ikvällU - eeik

FrulleLyxgröt it is! Skön leverans av frusna bär har gjort att jag unnat mig gröt i en lite flärdfullare variant. Soft cafékänsla infinner sig i mitt kök när jag dukar upp min frukost (..eller heter det brunch när den serveras vid 12-tiden? ..eller kanske till och med middag?? hm.) Iaf..smarrigt it is! Mätt blir jag också..så att det räcker tills det är dags för middag..eller hur var det nu..hade jag redan ätit det i och med gröten?

På repeat: Lykke Li - I´m Good, I´m Gone

Lycka Lykke LiLykke Li - I´m Good, I´m Gone

KoltrastsångenHar fått en ny Vän. En liten liten som hejar på mig på morgonen när jag drar upp persiennen till mitt sovrum. Han tittar på mig och jag tittar tillbaka. Tyst samförstånd. Tänkte jag ska lägga ut lite gott till honom..vad äter en Kolis [kå:lis]? Russin o äpple kanske? Då kan jag bara handla dubbel dos för det är vad jag själv i mångt och mycket också lever på.. Ska hålla upp min bärbara för honom imogon bitti så han får se att jag bloggat om honom. Ja, så får det bli.

På repeat: Peter, Bjorn & John - Young Folks

VisselsjukanPeter, Bjorn & John - Young Folks

På topp!


Jag har skaffat två nya prickar..grå unt illröd! (Den sistnämnda är ingen tomteluva utan en snygg accentfärg till våren. Jag har frågat i butiken.) Rea på Benetton and there they where! Letat hela vintern. Tygkunnig supervän har varit framme och känt och godkänt. Mmm...bra! Dessa små franska accessoarer sitter inte bara på toppen utan är också toppen i alla lägen. Till och med en utmärkt vän inomhus när man glömt skruva upp elementen. Kunna glida runt lite chict sådär och koka gröt. Hade jag haft barn hade jag kunnat säga som Lena PH "Som en heeeelt vanlig mamma"..

På repeat: L.Winnerbäck o L.Ekdahl - Kom änglar


Den vackraste stunden..Lars Winnerbäck o Lisa Ekdahl - Kom änglar

En längre pausKrattade gångar och buxbomshäckar. Vackert, skört och stilla. Tryggt. Har alltid känt mig lite extra varm när jag befinner mig på kyrkogårdar. Aldrig obehagligt..alltid omsluten. Som om en mängd goda själar finns där för att beskydda och bevara. Kan länge vandra runt i dessa små egna världar och ta vara på ro och frid. Mitt i den skånska myllan finns det här fantastiska kyrkogården som jag besökte i somras. Öppna vidder..så som livet självt - enligt mig - väldigt gärna får vara.

På repeat: Leonard Cohen - Hallelujah

80-talet gör sig åter påmint..Leonard Cohen - Hallelujah

Frukt är godis!


Champagne! Ibland är det bara läge att låta det smälla i flaskorna och se hur korkar flyger o far. Härligt skum ska flöda! Igår var en sån dag. Och kväll. Och natt.. Tre glada väninnor skålade och njöt upptill underbar vänskap o skumpa också av en alldeles underbart god o utmärkt komponerad dessert: fruktsallad. (Jag har skrivit upp receptet..) Oj nu ringer det..80-talet som ville ha sin efterrätt tillbaka..

På repeat: Wiley ft. Daniel Merriweather - Cash in my pocket


På repeatHan häcklar, driver o ironiserar. Han noterar vardagens små detaljer på ett sätt som få andra och han lyckas nerteckna dem på ett sätt som saknar konkurrens. På mitt nattduksbord ligger han och väntar.. Om jag är ett hopplöst fall när det gäller att ständigt och alltid lyssna på repeat så är det lika illa när det gäller böcker..hans böcker. Och ibland också när jag läser på nätet..blogg-repeat! En helt fantastisk Vän som kan sin Uffe liknade "Frukosten" med en enda stor blogg och den kan inte beskrivas bättre. Korta inlägg och tvära kast..och jag som tycker om tegel önskar att just denna tegelstenen vore 7 ggr så tjock. Undrar hur många år det kommer ta innan jag har läst klart?

På repeat: Kung U - Coco

Ojämt udda uniktHar en fascination för vackert tegel! Njuter av de levande färgerna och titta vad härlig denna väggen var!  Wow - såhär ska det se ut! Ojämt udda unikt. Att några av årets allra första solstrålar dessutom sken upp fasaden gjorde inte saken sämre. Denna blir svårslagen men jag kommer leta vidare..ständigt avslappnat spanande..med kameran i högsta hugg.

På repeat: Lundell - Lazarus

Bien sûr!


Här vill jag sitta. Nu nu nu. -Monsieur..une café crème et une pain au chocolat, s´il vous plaît.. Min ständiga längtan..Paris! På våren önskar jag ibland att jag bodde där igen..a la douce France! Vart vill vi promenera sedan? Aaa vill vi vandra genom den myllrande franska huvudstaden och bara njuta av livet..? Ja..det vill vi!

På repeat: U.Lundell - Om det här är vintern (..måste våren va på väg! ..mmm..)


Dags att botanisera och inspirera!Vellingeblomman
Precis söder om Malmö ligger lilla samhället Vellinge väl värt ett besök för sin blomsterhandel Vellingeblomman. Sortimentet är enormt och det är omöjligt att lämna utan ett inköp. Jag har bl.a. köpt ett blåregn här en gång och nu växer det och frodas i en trädgård jag tycker om..även blåregnet tycker jag väldigt mycket om på alla sätt..
www.vellingeblomman.se

På repeat: Ulf Lundell - Hon gör mig galen

Livet består av valVilket lyxproblem! I snart en veckas tid har jag sprungit fram och tillbaka till butiken och spanat..och plockat med mig hem. Fullständigt vältrat mig..i glasögon. Oj..fanns det flera tusen att välja mellan? Oj..fick man bara låna dem en vecka? Mina närmaste har fått vara med och bedömma..dissa o berömma. Alla verkar tycka i princip samma men jag velar. Struttar runt med dem på mig och har varit väldigt nära att gå ut  i vanliga världen med dem och prislappen på näsan.. Snart ska det bestämmas! Allt klär en skönhet?

På repeat: U - B.o.m.

Grisgrynsgröt..Just ätit gröt. Det är min favoritmat just nu. Inget kan väl vara mer gott o praktiskt? Och billigt billigt! Salt kostar inget. Vatten kostar inget. Gryn kostar inget. Det betyder gratis. Havregrynsgröt är nr 1. Serveras chez moi med lingonsylt, honung, russin o mellanmjölk..och det blir allt annat än just mellanmjölk..inte lagom gott utan splendid! Och 3 min tar det..om ens det..passar perfekt! Grisgrynsgröt till tomten o havre till mig. Deal.

På repeat: Peter LeMarc - Tess

Frosseri!Jaaaaaaa! Vilken leverans! Fick sms att jag hade paket att hämta och vilket paket sedan! 14 skivor. Mannen myten legenden. Uffe rakt igenom. Tack tack tack Du käre allkonstnär för att Du finns och tack kära internetshop för Era superbilliga priser! Va? Att jag lyssnar mycket på Lundell? Näj näj näj.. Och alltid på repeat? Haha..neeejdå. Hm.

På repeat: U.L. - Vitt regn

Tillbaka till kretsloppetNu är glada julen slut slut slut julegranen bäres ut ut ut! Idag är det idag och idag var det dags. Jag har kvar den kala och nakna stammen i sin fot..den kan få stå ett tag som en installation. Vem vet..den kanske är kvar när det är dags att plocka fram påskfjädrarna..skulle kunna agera ett mäktigt och avlångt påskris. Nu går granen att plocka ut med en pincett om man vill..väldigt smidig och inte längre barrig. Inte längre smådjurens favorit?

På repeat: Ulf - Orkney

Förlorad..förförd igenKung Ulf. Nedräkningen har börjat. Sitter med biljetten i handen och inser att jag ska få se honom igen. 21 mars kommer mitt hjärta (och mååånga många andras..jag lovar) att vibrera av lycka.  Tågbiljett bokad och boende fixat. I väntans tider glädjer jag mig med att just ha påbörjat inlyssning av hans mästerverk..ett av alla..Under Vulkanen som jag unnat mig. Funderar på om det blir länge att stå om jag ställer mig utanför Globen och väntar redan nu?

"Jag tar tåget i morgon kväll..sen är jag där mellan tolv och ett..skynda dej..innan vardan har fått fatt mysteriet"

På repeat: Uffe (vem annars?) - Rialto

Gult är fintTänker på sommaren som stundar och funderar på allt härligt jag vill göra nu..och då. Vad kan vara mer rofyllt än att en dåsig kvalmig sommardag slå sig ner på en charmig gammal stol på en kullerstensbelagd innergård och bara pausa i skuggan.. Andas ut ett ögonblick och känna att livet kommer ikapp..gärna i ett fantastiskt trivsamt sällskap. Att stolarna sedan är gula gör inte saken sämre. Gult är...just det...fint!

På repeat: Winnerbäck - Kom ihåg mig

Kvitt kviddevitt!Det kvittrar i vårkänslornas våning! Jag fått fåglar på besök..fyra stycken små liv sitter i ett par grenar vide. Jag tittar till dem när jag trippar förbi..ser så att de verkar må bra. Att någon sitter upp och ner på verkar inte beröra den alls. Snart hoppas jag de får sjungande små vänner utanför fönsterrutan så att de kan titta på varandra..lockas och kanske också få känna riktiga lyckliga vårkänslor.

På repeat: Winnerbäck - Jag vill gå hem med Dig

Mmm..Jaaaa! Jag har fått en änglaklämma! Så kallar iaf jag den här vackra rymdfarkosten som tillfälligt landat i mitt vardagsrum. Det handlar om huvudmassage och alla hårbottnar är värda det här. Ren o skär njutning! Enligt bruksanvisningen så ger 2 minuters användande att vår kära kropp utsöndrar lyckohormonet oxytocin så det räcker till 2 h lugn och tillfredställelse i kropp o själ. Just oxytocin utsöndrar vi även när vi är förälskade och för maximal effekt ska någon annan föra änglaklämman igenom ens hår..enligt mig!

På repeat: Håkan Hellström - Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är Din

Le och skicka vidare!Ibland blir man glad för minsta lilla..i morse när jag öppnade kylskåpet blev jag lycklig av baksidetexten på filmjölken. Såg först bara den större texten och det räckte. När jag läste vidare såg jag att det handlade om att leenden smittar och hur enkelt vi människor i vissa lägen påverkar våra medmänniskor. Mer leende och mer fil till folket!

På repeat: Det är tyst o lugnt hemma hos mig ikväll..jag pausar

Som droppad från ovanDet har varit någon hemlig hos mig och ställt en hälsning från Kiviks musteri utanför min dörr. Innan någon ger sig tillkänna kommer jag inte våga dricka av den.. Kom igen..vem var det? Är så sugen på att vrida på skruvkorken och dricka lite av äpplets guldsaft. Är iofsig medlem i Kiviks Vänner..kanske att de har en egen liten tomte ute på vift för att glädja sina anhängare?
www.kiviksmusteri.se

På repeat: Povel - Gräsänkling blues

På fri fot på rullande däck!Alléer är bland det bästa jag vet att köra igenom! Sitta i bilen och känna hur jag med frihet i hjärtat susar fram genom landskapet. Prydliga strukturerade rader men ändå i oorganiserade levande naturen. I lung takt men ändå med skön fart. Livet i ett vakum som ändå är mitt uppe i hela fantastiska verkligheten..

På repeat: Uffe - Mars

Värme hitåt tack!Min favoritdryck just nu alla kategorier (champagne går också bra..) taradatataaaa - chai-te! Min lilla mjölkskummare från IKEA har med sina 9 små kronor i inköpssumma nästan en skrattretande påverkan på mig. Så billig och så bra. Den är för närvarande min räddare i nöden. Mycket mjölk går det åt och mellanmjölk blir bäst. Kardemumma duttat på toppen. Kom och njut!

På repeat: Winneräck & Miss Li - Om Du lämnade mig nu

Ömt och skört


 
Det skira i livet kan vara det vackraste..men det gäller att vårda det riktigt riktigt varsamt. Som nattlig frost på annars gröna blad..snudda vid det och det bonusvackra tunna tunna istäcket försvinner.

På repeat: Ulf Lundell - Baby om morgonen

Vårkänslor!14 minusgrader i morse..Herre du milde! Så kallt har det aldrig varit i min hemstad så länge jag kan minnas..och ändå..har jag vårkänslor! Sprudlande glada stora livsbejakande..vårkänslor! Ljuvliga liv!

På repeat: Uffe - Glad igen


RSS 2.0