Gör kronan på hans hjässa lätt

När det är som soligast o varmast gör jag revolt. Mörklägger. Drar ner. Vevar o varvar upp o ner. Njuter. Ursäkta..jag tror jag sagt ordet innan..men PAUSAR. Alla fönster öppna..och vindarna böljar genom lägenheten..unga fröken går genom rummen..nästan som i Uffes Högtryck men lite väl mycket insyn..hm..mm..ler.

Nu på världens minst hetsiga schema: manssång. magnolia. många leenden. meget ljumna vindar. mest lycka. månaden är här. Maj.

Idag firar vi Kungen. Ulf. Sanningen.

På repeat: Kungssången hitåt o ditåt tack!

De KongeligeKungssången

L.N just cant get enough..Depeche Mode - Just cant get enough

Det lutar utanför mitt fönsterUppdatering: Det som händer på dagarna..och nätterna..nuförtiden är att jag ryckigt stannar till mitt i struttandet genom lägenheten. Stopp. Rewind. Spanar ut genom glaset. Fluktar in grönskan. Fånler. Jag vet att jag brukar fråga det men..kan man stanna tiden?? Nu. Stoppur hitåt tack! Kylan ditåt tack! Fånleende we like..för våren..och för annat vackert..mmm..ler.,

DAGENS UFFE & SANNING: Det är inte lätt att gå att lägga sig mellan Hägg o Syrén..

På repeat: Högtryck..håller mig på banan..på rätt spår..

Put a soft smile in Your heart

På repeat: Uffe - Här kommer hon

Cykel & ZooPlötsligt hände det! Effektivitet hitåt tack! Och den kom. Nu kan jag cykla mellan punkt A och B. Mellan hall och matsal. Ibland även mellan E1 och E2. Visslar sjunger trampar nynnar o ler!

InsiktDAGENS LYCKA: Vet Ni vad detta innebär? Det är nära nu..och om jag är lika långsam som jag ibland kan vara med att äta upp min mat så är det maj när den gått ut. Jaaaa! Ler!
Bäst före 1 maj?? Nej nej nej. Bäst efter!!

Wayfare

Tre (3) personer har ropat OMG till mig dag! OMG?? Omgående har jag tolkat det som..eller OMX? Index?? BMX? Cykel & Zoo?? Nu ropade den fjärde detta till mig..(3)..jag mena (4)..och tillade sedan Oh My Gooood! Häääärreguuud! Ge oss alla siffrorna tack..ler!

Skuggornas husFörst älskar man ingen
Sedan älskar man människorna i största allmänhet
Sedan endast ett fåtal
Sedan en enda
Sedan den enda.

Vacker sanning. Livet är nu nu nu. Skön varm och underbar. Så! Ler milt och blinkar med ögat.

På repeat: Vårvindar friska med Lunds Studentsångare

Lunderna kring likt älskande parLunds Studentsångare - Vårvindar friska

vatten vid vatten (enkelv Ni vet..)Favorit i repris. Tillbaka på brottsplatsen. Dans le soleil. Halvnaken med Uffe som sällskap. Tre röda efter att bilden ovan knäpptes uppenbarade sig dock stor mörk skugga som var en riktig naturdam..naturbarn(?)..vältrade sig två (2) centimeter framför mig och smörjde mycket noggrant in sin kropp efter bad. Ursäktade sig för att hon skymde solen. Hahaha! Hela Damernas nakenbad var det fritt att stå på men hon ville vara vid mig. Jag förstår henne. Vad ska man säga? Älskad och sedd! ..och horisonten fortfarande sne..ler.

DAGENS FASTA HANDSLAG: Hets läggs på hyllan..stress likaså..paus..vi gillar paus

På repeat: Älta älta..hälta hälta. Så!

vvv (enkelv enkelv enkelv)Med ett mindre finbageri i sängen och ett stort leende på läpparna vaknade undertecknad. Såg gårdagens syn framför sig. Syn. Spontant organsierad. Från början. Dock utan kamera! Sedan anlände Vänninna men den lilla nödvändigheten och kvällen kunde bli förevigad. Puh. Pust. Tur. Paniken var påväg att infinna sig..ler. Korv. Flaxade med armarna för att se ut som en rovfågel och skrämma måsarna samtidigt som vi gång på gång upprepade DAGENS KONSTATERANDE Guuuuud vad Jambalayan är stark. Stark!! Vin vid vatten. Inte vin och vatten. Nejnejnej. Enbart vin..jo FÖRLÅT..lite lite vatten ur frysklamp..ler. Havet i bakgrunden och snowjoggings på varje fot o finger. Rosé o rädisor. Frid o fröjd.

DAGENS REPLIK: Vad var det nu vi kommer ihåg?? Redan lagd..idag igen..lika bra..ler

På repeat: Taxi m Kung Uffe

Tictac o tiptop

DAGENS REPLIK 1: Vad var det nu jag kommer ihåg?
DAGENS REPLIK 2: Vad var det nu vi firade i lördags??
ALLA DAGARS PERSON: Lovely lovely E1

..har gått över till nano-bloggning. Eller micro. Eller ugn..ler

På repeat

Ursäkta..men visst är livet underbart!! Ler stort och varmt!

En ensam och två i klunganNågon har Björn Borg med sig i bakluckan. Någon läser de tre första sidorna i Frukosten. Ingen ville skrämma de vackra svarta men det blev så ändå. Ingen är ensam men alla är vi lite skönt trötta. Högtider kan ta på krafterna o fåglarna är som min yrkeskategori. Pip pip!

På repeat: The Beatles - Blackbird

Svart och vittThe Beatles - Blackbird

Vi ses i ConnemaraSköna Söndag. Hör pianot från fönstret där..nån spelar för en sol..som aldrig vill gå ner..bakom brinnande tak.. Vem är det som sitter där inne idag och spelar..?? Svar moi. Pausken fortsätter et aujourd´hui är jag hemma vid mitt stora svarta och i min stora vita. Pianot o sängen. På nattuksbordet ligger en låtlista. Setlista för de som passerar utanför mitt stora fönster från förra sekelskiftet. Allt som saknas är en katt..nästan iaf..ler.

På repeat: Mitt pianospel..ur repertoaren tex Jolly Roger

Ännu vackrare nuUffe - Jolly Roger

Ingen straffbetalning

Idag är det idag och idag har ett av de viktigaste namnen Namnsdag. Uffe. Say no more. Två gånger U. Hipp hipp och största hurraet! Här skålas det i skumpa för arton! För 18!!

(Konst)när var hur
Mina favoriter. 50+. Konstnärer på något vis. Igår med tillägg Skåne. Vi hade akvarellisterna i mångt och mycket för oss själva och passade på att poola in oss med honom som startade hela rubbet i Sydvästra delen av det skönaste landskapet. Fröken Livsnjuterska gjorde även visitkortsregn (nästan). Lika bra. Sociala it is. Very vipvip..it is.

DAGENS REPLIK: Men var är bullen(??) hördes om och om igen och ledde oss tillslut till en styck samvetskaka. Lägg pengar i burk. Skär hur stor bit av kakan Du vill. Hurra! Någonstans litar någon på någon. Till denna serverades ett av de bästa konstverk ögat enligt min mening någonsin kan skåda..öppna vidder från vårt sydliga Uffeland.

Två med social lättsamhet på plats..en styck moster och en styck systerdotter..lika. Två som pratade med alla. Fastnade överallt. Levde livet under vår egen runda. Precis som väntat.

I ett obevakat ögonblick..eller av undertecknat VÄLDIGT bevakat..var vi lika ensamma i samlingsutställningen utanför Arrie..som önskan var när fru Viol höll hov i vår kungliga hufvudstad..ler.

DAGENS KONSTATERANDE: Vi har väldigt lätt för att slå oss till ro
DAGENS MAT: Morotskaka..en till frukost..en annan mitt i smeten

På repeat: Kivik

Pausk i Uffeland

Med gotländskt uttal(??) på ordet Påsk inleddes denna efterlängtade helg. Med paus! Så! Till och med repeat-paus. Chock! Lyssnade igenom hela (ja..nästan iaf..hm) Högtryck på en gång. Inse..på en gång!! Någon sa att den ska va passande för årstiden o någon tyckte man lyssnar sönder när man lyssnar på repeat..ler. Unga fröken ansträngde sig verkligen,.men tittade sig sedan hastigt omkring o tryckte snabbt på den där knappen som hon hittar i sömnen..Baby om morgonen..EXTREMT många gånger..smaka på den..blinkar med ögat..

Förövrigt pendlar jag nu till Skåne. Bestämt. Till mitt hemlandskap och sedan tillbaka till mitt hem. Till och till. Aldrig från. Så!

DAGENS LYCKA: Någon sitter i en stol igen..puh..vinterns stress över denna saknad är över!

På REPEAT: Bom..o Isabella

Carlitos WayI munnen pizzasmak..bästa..My Way..love!
(Okey inte för att skryta men jag kan inte hålla tillbaka längre. Jag har en egen pizza på en meny i en restaurang. Jo det är sant. Nickar sakta och ler milt. Den har till råga på allt sista numret i raddan av varianter o någon sa att man alltid ALLTID börjar nerifrån och läser tvärtom..just just just när det gäller pizzamenyer. De godaste o mest exklusiva finns längst bak. Alltid. Always. Toujour. Jag klassar detta som DAGENS SANNING numero ono. Så var vi alltså tillbaka på det där om vem som egentligen uppfann lyxen..ler större än störst..så!)

På repeat: Uffes Utan Er..men jag tror han pratar tvärtomspråk..alltid Med Er som gäller..love!

I fädernes spår

Insåg just att jag drack blåbärssoppa utan socker för att vara nyttig. Inte alls lika god som vanlig men ändå..nyttig. Insåg också just att jag hällde socker på smörgåsen. Ett klassiskt favvopålägg (enkelv-enkelv) som är godare än det låter. Bra med..omedveten..jämvikt. Så!

DAGENS EFTERLYSNING: De e små..ca 1 kubikcentimeter..ulliga..gula..80-talet anropar..benen åt alla håll..små tussar..ligger i plastboxar en en en o en..har Ni???

Någon fick en skorpa i sitt påskägg..ska det VA så här?? Ler..

Kampanj champagne!Efter långa vita linnedukar o poolning med ca 80 000 damer kom jag nu hem och fortsatte på min sociala bana..fått ny vän. Han va först i ögonvrån..jag låtsades att jag ej såg. Sedan stirrade jag nära o sedan blundade jag och insåg att jag..ej såg. Slitet men..det man inte vet har man inte ont av. Hade jag inte passerat just där just då hade jag inte vetat..en spindel hyr i andrahand hos mig. E:tvåan axlar inte sitt Manliga ansvar och rycker ut. Icke. Någon tyckte jag skulle skrika högt..men istället bloggar jag..och njuter av att jag hela dagen hojtat Trevlig helg! Framförhållning.

Nästa gång ska jag be N att pricka Mr Spiderman med korken. Hon är utmärkt bra på det där. Fart och fläkt! Hääärligt med kaos!
SOAS
Stoppa
Observera
Acceptera
Släpp
Eller soppan..SOAP..som fungerar bättre i vissa lägen..
Stoppa..Observera..Acceptera..Panik..ler

DAGENS UFFE: Förbjuden väg är ofta hårt sliten
DAGENS SANNING: Förbjuden väg är ofta hårt sliten

På repeat: Vårsånger med damerna för dagen..årets höjdpunkt..sångkväll

33

Någon gång ska jag flytta till Österlen..eller bo i ett hus som skulle kunna ha legat på de böljande kullarna eller i det flacka landskapet. Många sanningar idag. Så!

På repeat: Baby om morgonen

Flygplanen kommer..Ulf Lundell - Baby om morgonen

Röda högtiden näraMitt spret på plats! Lilla stadens största. Unga frenetiska förföriska fröken N var ute och trippade med en styck livsnjuterska i eftermiddags och tillsammans fann de vad de sökte. Eller hon hittade en stor stock men släppte den så snart jag sa loss. Hon fungerade också till: N..kom hit fort (med samma uttal som herr L i Spike såklart) och tillät sig att bli kopplad när så var läge. N..den vita herdehunden..jag säger bara respect!

Granen åkte förövrigt ut idag när riset åkte in. Sanning. Men växten på G kommer snart vara på plats igen. Sanning. Modell vit. Vajert! 

Tema Easter. Någon i min absoluta närhet lobbar nu rejält för den gula festen men på sms:et "Kyrka!!" imorse svarade jag "Jobb!!" och fick till följdfråga om det bara var hon i den här familjen som jobbar för Påsk..ler. På samma religiösa bana lyckades hon sedan boka in oss på ett dop på Annandagen. Hoppas onekligen att det är annandag jul hon menar.

DAGENS SVAR: Å bilen går bra..ler
DAGENS OSKRIVNA KOMMENTAR PÅ ANNAN BLOGG: Mamman hos Mammon! Lovely!

På repeat: Ett stenbord i Toscana..och Ni som har Spotify kan INTE höra den där..hm!?
Har de glömt I ett vinterland? Hääärregud!!

Inför pensionen..

..har jag börjat trappa ner.
I förrgår jobbade jag till 22.
Igår till 21.
Idag endast till 20.
Och betänk att jag gått med i sommartid. Klockan är ju bara barnet!
Räknar som U.L..innan 20 på 19.

DAGENS SVÅRA: Irreversibel..icke omvändbar..comme moi..ler

På repeat: Älskad och sedd..o skön gångtakt till Butiken

SolroslägeIdag har det firats! Dels för att det är årets viktigaste dag och dels för att det är onsdag. Gräddbulle och påskägg. Plockar genast de bästa bitarna och öser resten i någon annans ägg. Karaktär. Det har även bokats in sommarsemester. Pratats med skåningar och uteslutande mailat till adresser som slutar med @turistbyra.se. Spontan struktur. Hey!

DAGENS TACK TILL - Svtplay och de som påminner mig därom. Pöss!
DAGENS UTTRYCK - Skulle Uffe gjort så??
DAGENS LYCKA - Lent långt hår..balsam..fläta..lugnt shamponerande..börjar få koll!
DAGENS VÅGADE - Kommentar i annan blogg..
DAGENS TAKT - Ingen idé att stressa..bara jobba snabbt eller snabbare
DAGENS TIDNING - Hudiksvalls nätupplaga
DAGENS FÄRG - Gul..gul hy..gult te..gul basker..nej..röd basker..accentfärgen på plats..ler..vår!

On repeat: Connemara..vågskvalp och den sista lilla dutten..20.50 njutning..
och nån spelar gitarr..fint


RSS 2.0